Fellépés megrendelhető: Csordás Petra 06309-351-605

Soltész Rezső életrajz

Soltész 1963-tól amatőr zenész, a Rangers együttes tagja volt, majd 1968-től a Ki mit tud? után az ORI javaslatára megváltoztatták nevüket Corvina-ra.


1979-ben felbomlott az együttes, majd a néhány hónapig működő Oxigén-t alapította meg.

Soltész Rezsõ szólókarrierje 1981-ben indult, köszönhetõen a táncdalfesztiválnak. Itt érte el azt az átütõ sikert, melynek eredményeképpen három egymást követõ évben (1982-83-84) az év énekese lett, melyet a legnagyobb kritikus, a közönség szavazott meg neki.

Elsõ szólólemeze 1982-ben jelent meg, amelyen szerepelt a már legendássá vált „Szóljon hangosan az ének”. Ez a lemez 450.000 példányszámban kelt el.
1996-ig bezárólag Soltész Rezsõ 10 albumot készített és több mint másfél millió hanghordozót adott el.

Szólóénekesi karrierjének aktív részét 1981-ben kezdte és az elsõ nagy korszak -1993-ig tartott. Ezután hosszú ideig nem készített lemezt, de kapcsolata a közönséggel ezek után is megmaradt. A közönség szeretetét azonban folyamatosan érezhette, hiszen fellépésein mindig nagy sikert aratott.

Idõközben sikeres üzletember lett, céget vezet, vagyis igazán sokoldalú ember.
Az új lemez elkészítésének gondolata a BMG-tõl jött. A lemez felvétele során igazi zenészbarátság alakult ki Soltész Rezsõ és Berkes Gábor között.

A lemezen gyönyörû romantikus dalok szólalnak meg, többek között Richard Chleyderman-tól a már jól ismert dallamos Végre rád találtam c. dal.